23 Ağustos 2015 Pazar

Organik Gıda


Organik Gıda


 Üretiminde kimyasal kullanılmayan ve satışına kadar özel sertifikalar verilen ürünlere organik diyoruz. Tarımda tamamen eski dönemlere dönüş olarak kabul edilir. Sağlığımız için zararlı hormonlar ve kimyasallar organik besinlerde bulunmamaktadır.




Organik tarım ile doğa, toprak, su ve insan sağlığı korunmaktadır.Saf ve doğal olmayan hiç bir madde organik tarımda kullanılmaz. Böylece, vitaminler ve mineraller insanlarda tam alınır.




Organik besinler bir yaşam biçimi olarak kabul edilmelidir.Organik ürünlerin Organik sertifikası olmalıdır. Bu sertifikalar , tarla, çiftçi, tohum, doğal gübre, yetişen ürün, paketleme aşamalarının tamamı için geçerlidir. Bu sertifikaları, Tarım Bakanlığının denetlediği sertifika kuruluşları vermektedir.




Organik besinler neden pahalıdır derseniz, her sertifika için ayrı ücret alınmaktadır. Doğal tohumlarda, doğal gübre de verim daha düşüktür. Organik olarak kullanılan ilaçlar pahalıdır. tarlalar traktörler ile sürülmez, işçilik artar. Birim maliyetleri yüksek ve küçük işletmeler tarafından üretim yapılır. Bu nedenle organik ürünler daha pahalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder